Az elmúlt évekhez hasonlóan, hagyományörző egyesületek idén, augusztus 26-án is megemlékezést szerveznek az úzvölgyi katonatemetőben, hogy leróhassuk kegyeletünket és együtt tisztelegjünk az úzvölgyi harcokban elesett hőseink emléke előtt. Tekintettel az elmúlt időszakban a hősi katonatemetőnknél történtekre, az Erdélyi Magyar Néppárt Országos Elnöksége kiemelten fontosnak tartja, hogy a meghirdetett eseményen minél nagyobb számban legyünk jelen, ezért részvételre buzdít minden jószándékú, történelmi múltunkat tisztelő polgárt!

Az elmúlt hónapokban zajlott néppárti figyelemfelkeltő eseménysorozat is azt igazolja, hogy közösségünk fontosnak tartja a haza védelmében elesett katonáink emlékének méltó megőrzését, valamint mindannyiunk hangsúlyos követelése a temető eredeti állapotának visszaállítása és a jelenlegi – kegyeletsértő – helyzet megszüntetése.

Csíkszereda, Sepsiszentgyörgy és Székelyudvarhely után most itt a következő alkalom arra, hogy bebizonyítsuk: visszautasítjuk Bukarest magyarellenes, kegyeletsértő és megfélemlítésre alapuló politikáját, ezért békés, méltó körülmények között emlékezünk meg az úzvölgyi temetőben nyugvó hőseinkről!

Találkozzunk augusztus 26-án az úzvölgyi katonatemetőben!

Az Erdélyi Magyar Néppárt Országos Elnöksége
Kolozsvár, 2019. augusztus 7.

(közlemény)

25. megemlékezés az úzvölgyi temetőben - 2019

0
0
0
s2smodern

© 2019 - 2023 - uz-volgye.ro | valea-uzului.ro | Impresszum

A sepsiszentgyorgy.info tartalomszolgáltatása.

 

Az uz-volgye.ro és a valea-uzului.ro weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.