Tiltakozás és ima az Úz-völgyében – 2019. május 12.Az utóbbi idők eseményei bebizonyították, hogy történelmünket nem elég ismernünk, azt meg is kell ismertetnünk, el kell fogadtatnunk másokkal is. És nem csupán fiataljainkkal, hanem mindazokkal, akik kétségbe vonják szülőföldön való létünk jogosultságát, azokkal, akik azért ténykednek, hogy kényelmetlenné tegyék számunkra itt az életet, ellehetetlenítsék magyar megmaradásunkat.

Az úzvölgyi hadi temető feldúlásával hősi halottaink nyughelyét és magyarságunkat is meggyalázták. Nekünk kötelességünk megvédeni, továbbörökíteni múltunk emlékeit. Fontos hát, hogy a hagyományos augusztus 26-i úzvölgyi megemlékezésen, a román átállást követő 1944-es szovjet támadás 75. évfordulóján minél többen vegyünk részt, mutassunk fel számbeli erőt, magyar egységet. Közös imával, kegyeletteljes emlékezéssel tegyünk bizonyságot arról, hogy hőseink áldozatvállalása a keleti határon nem volt hiábavaló – nemzetünk Istentől kapott küldetéséért, a szülőföldön való megmaradásért mi ma békés eszközökkel, határzozott kiállással teszünk meg minden tőlünk telhetőt. Emlékezzünk, ugyanakkor emlékeztessünk arra, hogy a földet, amelyet elődeink ránk bíztak, mi megőrizzük és továbbadjuk a következő nemzedékeknek.

 Gyergyószentmiklós, 2019. augusztus 19.

(Közlemény, MPP sajtóiroda)

 

25. megemlékezés az úzvölgyi temetőben - 2019

0
0
0
s2smodern

© 2019 - 2023 - uz-volgye.ro | valea-uzului.ro | Impresszum

A sepsiszentgyorgy.info tartalomszolgáltatása.

 

Az uz-volgye.ro és a valea-uzului.ro weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.