Úzvölgyi katonatemető - Szakértő: előrelépés történhet a temető iratainak ügyébenBudapest, 2020. július 16., csütörtök (MTI) - Az úzvölgyi katonatemető iratainak kiadásával kiderülhet, hogy a korábban Dormánfalva által átadott, tulajdonlást igazoló iratok hamisak-e - mondta Pászkán Zsolt külpolitikai szakértő csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

A bíróság kedden jogerősen kötelezte Bákó megye prefektusát a temetőre vonatkozó iratok kiadására - emlékeztetett.

A műsorban elhangzott, hogy a mostani bírósági döntéssel kiderülhet, hogy 2019-ben miért alakított ki önkényesen, gyakorlatilag magyar sírokon egy román parcellát Dormánfalva önkormányzata. Az új keresztek ellen a székelyföldi magyarok békésen tiltakoztak, válaszul román szélsőségesek támadtak rájuk.

Borboly Csaba, a Hargita megyei önkormányzat elnöke először Dormánfalva hivatalához intézett közérdekű adatigénylést, hogy megtudja, a település milyen alapon állított fel új kereszteket a katonatemetőben. Az önkormányzat válaszul nem hitelesített dokumentumokat adott át arról, hogy a sírkert 2000-től a településhez tartozik. A dokumentumon sem pecsét, sem aláírás nem szerepelt - ismertette Pászkán Zsolt.

bpsz \ kpj \ kpt \ ppd – MTI | 2020. július 16.

0
0
0
s2smodern

© 2019 - 2023 - uz-volgye.ro | valea-uzului.ro | Impresszum

A sepsiszentgyorgy.info tartalomszolgáltatása.

 

Az uz-volgye.ro és a valea-uzului.ro weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.