Könyvbemutató: Előre az Úz völgyében – Sepsiszentgyörgy2021. február 10-én, a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtárban került sor az Előre az Úz völgyében című könyv bemutatójára. A rendezvény szervezői: Kovászna Megyei Művelődési Központ, Háromszék Vármegye Kiadó és a Bod Péter Megyei Könyvtár.

Frontkatonák naplórészletei, visszaemlékezések, újságcikkek segítségével szinte órára pontosan feltárja az Úz völgyében az első világháború idején történteket a Háromszék Vármegye Kiadó új könyve, a Kocsis Károly által szerkesztett Előre az Úz völgyében című kötet, melyet Kövér Gyula a helyszínen készített művészi értékű rajzai és a budapesti Hadtörténeti Intézet és Múzeum gyűjteményéből származó korabeli fotók gazdagon illusztrálnak.

A könyvben Gottfried Barna történész, levéltáros tanulmánya a kor hadtörténetébe vezeti be az olvasót, Tamás Sándor térképgyűjtő Úz völgye térképészeti történetét ismerteti [...]

A kötet alapjául a magyar királyi miskolci 10. honvéd gyalogezredben szolgáló Sassy Csaba háborús naplója szolgál. A szerkesztő ebből az Úz völgyére és szűkebb környezetére vonatkozó részeket kivonatolta. [...]
(Háromszék, 2021. február 4./ Szekeres Attila)

Kapcsolódó cikk: Harcok az Úz völgyében | Háromszék, 2021. február 4.

 

0
0
0
s2smodern

© 2019 - 2023 - uz-volgye.ro | valea-uzului.ro | Impresszum

A sepsiszentgyorgy.info tartalomszolgáltatása.

 

Az uz-volgye.ro és a valea-uzului.ro weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.