A román parcellának nincs létjogosultsága, a betonkereszteket és az emlékművet is el kell távolítani az úzvölgyi haditemetőből

2022. február 10. | szekelyhon.ro

„A Bákó Megyei Törvényszék csütörtökön kihirdetett ítélete értelmében érvénytelen az úzvölgyi haditemetőben létrehozott betonkeresztek és emlékmű számára Dormánfalva által kiadott építkezési engedély, ezért azokat el kell távolítani onnan. Az ítélet nem jogerős, fellebbezésre van lehetőség.”


Az úzvölgyi katonatemető tulajdonjoga tisztázódott, de a magyarellenes megnyilvánulások kivizsgálása megfeneklett

2021. november 16. | Transindex.ro

„Annak ellenére, hogy úgy tűnik, most már végképp rendeződött az úzvölgyi temető körüli peres ügy, mégsem lehet hátradőlni, mert egy érdekes csavarral, amikor az emlékhely körüli randalírozást kezdték el kivizsgálni, az ügyészek nem a román ultrákat vették górcső alá, hanem a békésen tüntető magyarokat.”


Úzvölgyi katonatemető: érvénytelenítette a sírkert dormánfalvi köztulajdonba helyezését a bíróság

 2021. október 28. | kronika.ro

„A Bákói Táblabíróság csütörtökön jogerősen érvénytelenítette Dormánfalva (Dărmănești) városi tanácsának az úzvölgyi katonatemetőt közvagyonná nyilvánító 2019. márciusi határozatát. ”

0
0
0
s2smodern

© 2019 - 2021 - uz-volgye.ro | valea-uzului.ro | Impresszum

A sepsiszentgyorgy.info tartalomszolgáltatása.

 

Az uz-volgye.ro és a valea-uzului.ro weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.